POPsCOOL https://www.popscool.nl De Vetste Muziekles Mon, 18 Feb 2019 11:06:22 +0000 nl hourly 1 Stage opdracht Workshop Songwriting https://www.popscool.nl/stageworkshop-songwriting/ Wed, 16 Jan 2019 10:04:30 +0000 http://www.popscool.nl/?p=4293 POPsCOOL is erkend leerbedrijf. Dat houdt in dat we geregeld stagiaires een leuk project geven om ze voor te bereiden op het geven van muziekles in de praktijk. Dit keer werd het project: Workshop songwriting. Deze is gegeven op verschillende basisscholen in Hengelo in de groepen 5 en 6. De workshop begon met een lied, […]

Bericht Stage opdracht Workshop Songwriting staat op POPsCOOL.

]]>
POPsCOOL is erkend leerbedrijf. Dat houdt in dat we geregeld stagiaires een leuk project geven om ze voor te bereiden op het geven van muziekles in de praktijk.

Dit keer werd het project: Workshop songwriting. Deze is gegeven op verschillende basisscholen in Hengelo in de groepen 5 en 6.

De workshop begon met een lied, gezongen door de stagiaires. Hierna werd de muzikale kennis van de kinderen getest met behulp van een leuke Kahoot-quiz. De kinderen kozen klassikaal een thema. Nadat dit was gebeurd, werd het rijmschema AABB uitgelegd. Vervolgens gingen de kinderen zelf zinnetjes rijmen over het thema wat zij hebben gekozen.

De stagiaires hebben de kinderen hierbij waar nodig ondersteund. Aan het einde van de les werd er nog een nummer gezongen en namen zij de teksten mee, om er vervolgens bij POPsCOOL een nummer van te maken. Het nummer werd 2 weken na de workshop opgestuurd naar de scholen. De reacties die ze terugkregen, waren erg enthousiast.

De workshops en liedjes werd verzorgd door: Noa Bambur, Eline de Jong en Emma Kamphuis (alle drie Podiumadacemie Almelo) en de organisatie lag in handen van Lindsey Buitenhuis (ROC van Twente marketing & communicatie). Hun stage is bijna afgelopen. We wensen ze alle goeds in de toekomst.

Tot slot ook hartelijk dank aan alle deelnemende scholen.

Hieronder kun je luisteren naar een van de geschreven liedjes.

Bericht Stage opdracht Workshop Songwriting staat op POPsCOOL.

]]>
Geef een muziekles cadeau https://www.popscool.nl/cadeaukaart-te-koop/ Sun, 13 Jan 2019 10:30:49 +0000 http://www.popscool.nl/?p=3994 Wil je een cadeau geven waar muziek in zit? Dat kan nu met de POPsCOOL cadeaukaart. De POPsCOOL cadeaukaart geeft je recht op 1 les van 20 minuten. De ontvanger kiest zelf de gewenste les en locatie. De cadeaukaart heb je al voor € 15. Verkooppunten Hoofdlokatie POPsCOOL Op maandag en vrijdag van 9:00 – 14:15 […]

Bericht Geef een muziekles cadeau staat op POPsCOOL.

]]>
Wil je een cadeau geven waar muziek in zit?
Dat kan nu met de POPsCOOL cadeaukaart.

De POPsCOOL cadeaukaart geeft je recht op 1 les van 20 minuten.
De ontvanger kiest zelf de gewenste les en locatie.

De cadeaukaart heb je al voor € 15.

Verkooppunten

Hoofdlokatie POPsCOOL

Op maandag en vrijdag van 9:00 – 14:15 uur

Smutsstraat 9
7551 HM Hengelo
Tel 074 – 250 93 09

POPsCOOL Enschede

Op woensdag van 9:00 – 14:15 uur

Performance Factory ZUID (groen)
Hoge Bothofstraat 39C
7511 ZA Enschede

En bezoek ons tijdens evenementen op onze stand!

 

Cadeau kaart inwisselen

Heb je een cadeaukaart gekregen?
De cadeaukaart kun je eenvoudig inwisselen door de juiste gegevens door te geven bij het secretariaat. Een mailtje is genoeg.

Lees hier hoe.

Bericht Geef een muziekles cadeau staat op POPsCOOL.

]]>
Fijne feestdagen! https://www.popscool.nl/fijne-feestdagen/ Fri, 21 Dec 2018 15:00:04 +0000 http://www.popscool.nl/?p=4028 We wensen iedereen heel fijne feestdagen! Ook wij zijn er even tussen uit. De lessen beginnen weer op 7 januari. Op kantoor zijn we vanaf donderdag 4 januari 2019 weer te bereiken.

Bericht Fijne feestdagen! staat op POPsCOOL.

]]>
We wensen iedereen heel fijne feestdagen!
Ook wij zijn er even tussen uit.

De lessen beginnen weer op 7 januari.
Op kantoor zijn we vanaf donderdag 4 januari 2019 weer te bereiken.

Bericht Fijne feestdagen! staat op POPsCOOL.

]]>
9 december: Muziek bij de buren https://www.popscool.nl/muziek-bij-de-buren/ Mon, 03 Dec 2018 12:15:49 +0000 http://www.popscool.nl/?p=3911 Muziek bij de Buren is hét huiskamerfestival van Nederland. Op zondagmiddag 9 december 2018 veranderen huiskamers in o.a. ​Enschede​, ​Haaksbergen en Hengelo in intieme podia en kan iedereen luisteren naar bijzondere optredens van lokale talenten. Veel POPsCOOL talent treedt op! Leerlingen, docenten, vocal group PURE… vandaar onze tip: kom. luister en geniet! De optredens zijn […]

Bericht 9 december: Muziek bij de buren staat op POPsCOOL.

]]>
Muziek bij de Buren is hét huiskamerfestival van Nederland. Op zondagmiddag 9 december 2018 veranderen huiskamers in o.a. ​Enschede​, ​Haaksbergen en Hengelo in intieme podia en kan iedereen luisteren naar bijzondere optredens van lokale talenten.

Veel POPsCOOL talent treedt op! Leerlingen, docenten, vocal group PURE…
vandaar onze tip: kom. luister en geniet!

De optredens zijn allemaal gratis te bezoeken.

Het hele programma vind je hier: https://muziekbijdeburen.nl/

Bericht 9 december: Muziek bij de buren staat op POPsCOOL.

]]>
Dat was een Tolle Woche! https://www.popscool.nl/dat-was-een-tolle-woche/ Fri, 05 Oct 2018 10:08:28 +0000 http://www.popscool.nl/?p=3641 Wat was het tof! Duitse en Nederlandse leerlingen deden mee aan FeierZeit 2018 / Die Tolle Woche, een festival met heel veel workshops. Muziek, creativiteit, sport, van alles kwam aan bod. En POPsCOOL was er bij. Met optredens van POP-UP, THE BANDITS en JUST LIKE US. Meer informatie over FeierZeit! vind je op www.dietollewoche.eu. Voor video opnames, check […]

Bericht Dat was een Tolle Woche! staat op POPsCOOL.

]]>

Wat was het tof! Duitse en Nederlandse leerlingen deden mee aan FeierZeit 2018 / Die Tolle Woche, een festival met heel veel workshops. Muziek, creativiteit, sport, van alles kwam aan bod.

En POPsCOOL was er bij. Met optredens van POP-UP, THE BANDITS en JUST LIKE US.

Meer informatie over FeierZeit! vind je op www.dietollewoche.eu.

Voor video opnames, check onze facebook of insta.

 

Just like us
The Bandits
Pop-up

Bericht Dat was een Tolle Woche! staat op POPsCOOL.

]]>
Lesrooster 2018/2019 https://www.popscool.nl/lesrooster-2018-2019/ Wed, 01 Aug 2018 08:10:33 +0000 http://www.popscool.nl/?p=3406 Het nieuwe overzicht van vakanties, lessen en inhaalweken is weer gereed voor het nieuwe lesjaar. Download hier het les- en vakantierooster 2018-2019

Bericht Lesrooster 2018/2019 staat op POPsCOOL.

]]>
Het nieuwe overzicht van vakanties, lessen en inhaalweken is weer gereed voor het nieuwe lesjaar.

Download hier het les- en vakantierooster 2018-2019

Bericht Lesrooster 2018/2019 staat op POPsCOOL.

]]>
Winnaars publieksprijs Music Battle in voorprogramma Golden Earring https://www.popscool.nl/winnaars-publieksprijs-music-battle-in-voorprogramma-golden-earring/ Mon, 02 Jul 2018 16:53:46 +0000 http://www.popscool.nl/?p=3395 Afgelopen weekend gaf niemand minder dan de Golden Earring hun openluchtconcert bij Metropool open air (Hertme). En wie stond er in het voorprogramma? Just like us! Deze jonge band was de winnaar van de publieksprijs tijdens de Popscool Music Battle. Op onze facebook pagina zie je ook een video!

Bericht Winnaars publieksprijs Music Battle in voorprogramma Golden Earring staat op POPsCOOL.

]]>
Afgelopen weekend gaf niemand minder dan de Golden Earring hun openluchtconcert bij Metropool open air (Hertme). En wie stond er in het voorprogramma? Just like us!

Deze jonge band was de winnaar van de publieksprijs tijdens de Popscool Music Battle.

Op onze facebook pagina zie je ook een video!

Bericht Winnaars publieksprijs Music Battle in voorprogramma Golden Earring staat op POPsCOOL.

]]>
Eindconcert Metropool https://www.popscool.nl/eindconcert-metropool/ Mon, 25 Jun 2018 08:04:50 +0000 http://www.popscool.nl/?p=3402 Afgelopen zondag 24 juni was het weer zover. Het jaarlijkse eindconcert bij Poppodium Metropool werd verzorgd door leerlingen en docenten. Ook hadden we een loterij: Iris Willemsen en Willemijn Scheper waren de gelukkige winnaars van een mooie waardebon van muziekwinkel Huygens. Dankzij fotograaf Richard Hofste kunnen we nagenieten van het leerlingenconcert, dat 24 juni werd […]

Bericht Eindconcert Metropool staat op POPsCOOL.

]]>
Afgelopen zondag 24 juni was het weer zover. Het jaarlijkse eindconcert bij Poppodium Metropool werd verzorgd door leerlingen en docenten. Ook hadden we een loterij: Iris Willemsen en Willemijn Scheper waren de gelukkige winnaars van een mooie waardebon van muziekwinkel Huygens.

Dankzij fotograaf Richard Hofste kunnen we nagenieten van het leerlingenconcert, dat 24 juni werd gehouden in Poppodium Metropool.

Deelnemers en publiek, bedankt voor deze te gekke middag.

Eindconcert Metropool

Bericht Eindconcert Metropool staat op POPsCOOL.

]]>
Feestelijke opening door koningin Maxima op nieuwste locatie in Enschede https://www.popscool.nl/feestelijke-opening-door-koningin-maxima-op-nieuwste-locatie-in-enschede/ Sat, 23 Jun 2018 07:45:29 +0000 http://www.popscool.nl/?p=3387 PopScool Twente Enschede is verhuisd. De lessen van de Blekerstraat zullen vanaf nu plaats vinden op onze nieuwste locatie: Performance Factory gebouw Zuid. Dat dit een bijzondere plek is, bleek afgelopen donderdag. Toen werd dit gebouw namelijk geopend door koningin Maxima! Wat een eer. En wat een mazzel om zo op je nieuwste leslocatie te kunnen beginnen. […]

Bericht Feestelijke opening door koningin Maxima op nieuwste locatie in Enschede staat op POPsCOOL.

]]>
PopScool Twente Enschede is verhuisd. De lessen van de Blekerstraat zullen vanaf nu plaats vinden op onze nieuwste locatie: Performance Factory gebouw Zuid. Dat dit een bijzondere plek is, bleek afgelopen donderdag. Toen werd dit gebouw namelijk geopend door koningin Maxima! Wat een eer. En wat een mazzel om zo op je nieuwste leslocatie te kunnen beginnen. Hare majesteit liep door de gangen, terwijl de allereerste lessen op deze locatie werden gehouden. Kort voor de openingsceremonie was er een cultureel blok, waarbij ook Popscool van zich mocht laten horen. Daarin kon zangtalent Britt Franken, onder begeleiding van haar zangdocent Freek Lohuis en Robin Hazewinkel, kort maar krachtig van zich laten horen.

Heb je het gemist? Of wil je gewoon nagenieten? Mooie verslagen vind je hier, inclusief interview met Britt:

http://enschede.1twente.nl/in-beeld-het-bezoek-van-koningin-maxima-aan-enschede/content/item?1088182

en ook RTV Oost was er bij:

http://www.rtvoost.nl/nieuws/294110/in-beeld-koningin-maxima-opent-performance-factory

 

Gebouw Zuid van de Performance Factory is een broedplaats van talentontwikkeling. Zo zit er een dansschool, theaterschool, maar ook de jongens van Elements x Concepts, die de geweldige graffity in onze gang hebben gemaakt. Kom eens kijken! Kun je daarna meteen bij onze buren een hapje eten in de Twentsche Foodhall.

Graag tot binnenkort!

Bericht Feestelijke opening door koningin Maxima op nieuwste locatie in Enschede staat op POPsCOOL.

]]>
Winnaars Music Battle bekend https://www.popscool.nl/winnaars-music-battle-bekend/ Fri, 01 Jun 2018 10:45:40 +0000 http://www.popscool.nl/?p=2834 Op donderdagavond 31 mei streden de finalisten tijdens de Popscool Music Battle. De finalisten waren: The Fellowship of Skik Just Like Us Lotte Timpers Pop-Up Byson Jazzalike Na deze muzikale strijd heeft de jury als winnaar aangewezen: Jazzalike. En de publieksprijs is gegaan naar Just Like Us. Popscool Music Battle is een initiatief van Poppodium Metropool […]

Bericht Winnaars Music Battle bekend staat op POPsCOOL.

]]>
Op donderdagavond 31 mei streden de finalisten tijdens de Popscool Music Battle. De finalisten waren:

  • The Fellowship of Skik
  • Just Like Us
  • Lotte Timpers
  • Pop-Up
  • Byson
  • Jazzalike

Na deze muzikale strijd heeft de jury als winnaar aangewezen: Jazzalike. En de publieksprijs is gegaan naar Just Like Us.

Popscool Music Battle is een initiatief van Poppodium Metropool en Popscool en maakt deel uit van Op Karakter festival.

Alle deelnemers hartelijk dank dat jullie mee hebben gedaan. Het was een prachtige avond! En de prijswinnaars heel veel plezier tijdens de optredens die jullie hebben gewonnen!

Just Like us zal als eerste te zien zijn op 29 juni 2018 in het voorprogramma van Golden Earring bij Metropool Open Air.

Jazzalike staat komend jaar op het grote podium tijdens de Nacht van Hengelo.

 

Graag stellen we jullie voor aan de artiesten:

The Fellowship of skik

(Leonie, Guus, Robin, Olav, Teike en extra begeleider Robin)

The Fellowship of skik speelt pop en rock muziek voor jong en oud. The Fellowship of skik is een band van Popscool. Olav en Jasper zijn begonnen met de band. Dit jaar zijn Robin en Leonie er bijgekomen. De leden zijn ongeveer 14, 15 jaar oud en kregen extra begeleiding op piano door Robin Hazewinkel. Leonie en Olav hebben meegedaan aan een project van POPsCOOL, waarbij leerlingen begeleidt worden door een student van de popacademie om eigen nummers te schrijven. ‘Weak spot’ is het nummer geworden en zal verschijnen op het POPsCOOL jubileumalbum waar op dit moment aan gewerkt wordt.

Just like us (winnaar publieksprijs)

(Bijntje, Renée, Thijn, Vince, Niek en Thijn)

Just like us is gestart als Just Eleven.

Op jonge leeftijd zijn ze met elkaar onder begeleiding in de oefenruimte van opa Chris en oma Nelly gestart. Al snel klonk het allemaal best redelijk en de eerste optredens volgden al snel.

Hoogte punt was eind 2016 toen ze voor een uitverkocht metropool een eigen concert gaven en Candy Dulfer meedeed. Natuurlijk was de publieksprijs van het grote pop cultuur festival Rabotheater uit 72 acts ook mega gaaf.

Inmiddels zijn ze 14 jaar  alleen de drummer is inmiddels 15 jaar).

Wij zouden ze als volgt omschrijven: a little bit shy, but really good!!!!!!!!!

Lotte Timpers

Lotte is 13 jaar, ze zingt en begeleidt zichzelf op de piano. Wat ze leuk vind aan muziek is dat je eigen ‘swing’ aan een liedje kan geven en het liedje eigen kunt maken. Lotte is op haar 7de begonnen met pianoles, wanneer ze 8 jaar was is ze ook zangles erbij gaan volgen.

Pop-up

(Wes, Luuk, Indy, Rens, Teike)

Pop Up is een coverband. Ze bestaan al een aantal jaren. De band is begonnen als talentenband bij POPsCOOL. De leden waren toen ongeveer 11 jaar. Wes en Luuk zitten er nog steeds bij, de echte ‘Die Hards’.

De band is compleet en klinkt ook compleet.

Ondanks dat de bandleden van rockmuziek houden, spelen ze ook nummers van Michael Jackson en The Script. Dit jaar is het eigen nummer ‘Best Friend’ opgenomen in de studio.

Bysun

(Thomas, Eileen en Thomas)

Deze driekoppige band uit Almelo speelt punk met invloeden uit poppunk en hardrock. Bysun won het Zomeroffensief in Atak met hun snelle baslijntjes, snoeiharde gitaren, oordovende drums en lyrics met een politieke boodschap. In het najaar van 2017 kwam hun eerste ep uit: ‘Fuck the media’.

Jazzalike (winnaar juryprijs)

(Tom, Laurens, Sjoerd, Rogier, Mats, Niels en Tim)

Het genre van Jazzalike is: Funky jazz, Pop en nadruk op een feestje.

Een uit de hand gelopen vriendenbandje bestaande uit 7 studenten met hun roots in het immer schone Twente!

Strak en toch weer niet, maar met een aanstekelijk enthousiasme staat de band garant voor goede livemuziek voor elke gelegenheid!

Bericht Winnaars Music Battle bekend staat op POPsCOOL.

]]>