Ellis Sportel

Ik, Ellis Sportel (1996) ben in 2018 afgestudeerd van het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Daar studeerde ik zang en songwriting en specialiseerde ik mij in het zingen en arrangeren van backingvocals.

Al op een jonge leeftijd ontdekte ik een grote liefde voor muziek, onder andere doordat muziek een belangrijke rol speelde in mijn gezin. Dit gegeven en mijn urgentie om verhalen te vertellen zorgde ervoor dat ik op mijn dertiende begon met het schrijven van mijn eerste eigen liedjes. Hierbij begeleid ik mezelf op piano en gitaar.

Inmiddels heb ik al veel leuke dingen in de muziek mogen doen, zoals het voorprogramma van Michael Prins en Suzan & Freek verzorgen en twee keer mijn muziek live laten horen op Radio 3FM.

Daarnaast houd ik me bezig met meerdere muzikale projecten, zing ik vanuit huis studioklussen in en arrangeer ik voor koren. In 2019 schreef ik elke week een nieuw lied voor mijn project ‘Elke Week Een Liedje’. Ik zit vol met passie die ik ook graag overbreng op anderen door les te geven.

Muziek is een taal die iedereen begrijpt. Deze taal breng ik dan ook graag over op nieuw talent tijdens het geven van lessen. Vooral plezier en een eigen inbrengt vind ik belangrijk, waarop ik zo goed mogelijk probeer in te spelen.

  • Klik hier om het YouTube kanaal van Ellis Sportel te bekijken.
  • Klik hier om de Facebook pagina van Ellis Sportel te bekijken.
  • Klik hier om de Instagram pagina van Ellis Sportel te bekijken.