Milou Hesselink

Coach van Vocal Group PURE

Hi there! Mijn naam is Milou Hesselink, 24 jaar oud en in juni 2017 afgestudeerd als zangeres aan het Conservatorium te Zwolle. Momenteel woon ik in Amsterdam, maar mijn roots liggen in Twente. In Borne om precies te zijn.

Tijdens mijn middelbare schoolperiode, was er een groot cultureel aanbod. Hier heb ik mijn echte passie voor muziek en zang ontdekt. Zo speelde ik in verschillende musicals en deed ik meerdere keren mee aan culturele avonden of dé zangwedstrijd van school. Na mijn Atheneum diploma te hebben gehaald, besloot ik auditie te doen voor het Conservatorium. Hoewel ik nog maar zeventien was, werd ik aangenomen en mocht ik beginnen aan mijn opleiding Jazz & Pop. Hier heb ik alle stijlen gezongen die je je maar kunt voorstellen. Jazz, Pop, Latin, Kleinkunst, R&B, Gospel en Soul kwamen allemaal voorbij. Een waanzinnige periode, waarin ik zoveel heb geleerd.

Ik ontdekte ook mijn passie voor het zingen van Backing Vocals. Hoewel je dat in eerste instantie niet zou verwachten, is het echt een vak apart. Je moet goed kunnen luisteren naar elkaar, kunnen blenden (waardoor het als een geheel klinkt), sounds kunnen aanpassen en je dienstbaar kunnen opstellen richting de lead zanger- of zangeres. Daarom vind ik het zo ontzettend leuk mijn passie over te brengen op de meiden van vocalgroup Pure en ze echt te zien ‘groeien’.

Ik wist eigenlijk al heel snel dat wanneer je dé muziekscene van Nederland zou willen opzoeken, je het moet zoeken aan de andere kant van het land. Daarom besloot ik een paar maanden geleden naar Amsterdam te verhuizen om daar wat te gaan opbouwen. Een hele nieuwe stap, maar zo ontzettend leuk! Zo ga ik vocal coaching geven bij Babette Labeij, zit ik in een auditie-traject voor het ZO! Gospelchoir, treed ik op als duo, in bandvorm of met mijn gloednieuwe backingvocalgroup en doe ik toffe televisie-optredens.

In november 2017 was ik te zien in the Voice of Holland (Team Waylon). Dit was zo’n toffe ervaring, dat ik dit echt als een mooi begin zie van mijn net gestarte carrière als zangeres en vocal coach.

  milouhesselinkmusic