Band Brief Encounters

Brief Encounters is een pop-rock band die bestaat uit vijf muzikanten. Zij treden samen met POPsCOOL op in de binnenstad van Hengelo en zijn ook vaak bij straatoptredens in het centrum van Enschede te vinden!

Band Brief Encounters

De band speelt veel verschillende muziek. Van de oude rock knallers van the Police en the Beatles tot hedendaagse top-artiesten als Lizzo, Bruno Mars en Coldplay. Het is dus heel breed wat betreft de muziekkeuze en dat is te danken aan hun passie voor muziek! De band staat open voor vele soorten muziek en richt zich op een setlist waar jong en oud van kan genieten.

Melvin en James werden door de hosts van Studio 15 in Enschede aan elkaar voorgesteld. James en Berend kenden elkaar al. James zag de online oproep ‘bassist zoekt band’ van Robin. Toen Robin als vrijwilliger bij NK Knikkeren Lisa hoorde optreden vanuit POPsCOOL Talents, heeft hij haar gevraagd om te komen zingen. Sindsdien zijn ze naast de repetities ook regelmatig te horen bij straatoptredens in Enschede. Ook zie je ze vaak op het podium bij diverse jamsessies.

instagram
Volg Brief Encounters op Instagram

Meet the band

Melvin

Ik ben Melvin, drummer van Brief Encounters. Ik speel al sinds mijn vijfde drums.

Ik speel het liefst vooral rock and funk. Ik speel via mijn school ook in de band Stoneware. Ik ben ook de drummer van de POPsCOOL Talents bands, waar ik ook vaak mee optreed.

Lisa

Ik ben Lisa, de zangeres van Brief Encounters. Ik kom uit Rossum en zit op zangles bij POPsCOOL sinds mijn twaalfde.

Ik zing met de band vooral graag popmuziek.

Bassist Robin

Robin

Ik ben Robin, de bassist van Brief Encounters en de oudste in de band. Ik woon in Hengelo en zit al sinds mijn twaalfde bij POPsCOOl. Ik heb daar bandcoaching gevolgd, waardoor ik al redelijk wat ervaring heb met het spelen in een band.

Zelf houd ik heel veel van muziek uit de jaren 80 zoals Madness, The Clash, Talking Heads, Depeche Mode en The Police. Daarnaast ben ik ook fan van alternatieve rock uit de 00’s, zoals Franz Ferdinand, Editors, the Killers en Interpol.

James

Ik ben James! Ik speel gitaar en kan mijn weg rond meerdere instrument vinden. Ik speel al sinds ik 12 jaar ben muziek en speel hiernaast ook nog piano en schrijf ik mijn eigen muziek. Ik houd van veel verschillende muziek. Noem het maar op en ik vind het leuk. Je kan mij op elke jamsessie vinden in Enschede en ik ben altijd bereid om een nummer te schrijven!

Gitarist Berend

Berend

Voor mij begon het allemaal in de auto, toen mijn oom een cd van The Beatles opzette. Het interesseerde mij zo dat ik alles erover wilde weten. Ik speelde al drums maar nu was ik nog fanatieker om alle liedjes te leren. Later begon ik ook interesse te krijgen in andere instrumenten. Zo kocht ik een Hofner bas net zoals die van McCartney en zo volgde ook het leren van gitaar.

Het leren daarvan deed ik allemaal via het internet, een muzikale familie hielp daar ook erg bij. Met behulp van het internet begon ik ook steeds meerdere soorten muziek te luisteren zoals: Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, David Bowie, Bill Withers, Elvis Presley. Maar ook meer hedendaagse artiesten zoals: The Police, Mac Demarco, John Mayer en Ruby Haunt.