Infobalie

Uitleg herberekening lesgeld

Bij uitschrijving binnen een cursusjaar kan het zijn dat er nog een herberekening lesgeld wordt afgeschreven.
Hieronder leggen we uit wat de herberekening lesgeld inhoudt en bieden wij je de mogelijkheid om zelf een berekening te maken.

Wat is de herberekening lesgeld?

Popscool baseert het cursusgeld op 34 (of 17) lessen per cursusjaar en incasseert dit in 12 gelijke maandelijkse termijnen.
De incasso loopt dus ook in de zomermaanden door, ook al zullen in die periode minder lessen gegeven worden. Hierdoor kan Popscool het maandelijkse lesgeld zo laag mogelijk houden. Het maandelijkse lesgeld kan je zien als een voorschot.

Omdat er niet alle maanden evenveel lessen worden gegeven, zullen de werkelijke kosten en de betaalde termijnen altijd iets van elkaar verschillen. Bij uitschrijving worden deze kosten met elkaar verrekend.

Dit verschil noemen we de herberekening lesgeld – voorheen ook wel vakantiereservering genoemd. De herberekening lesgeld is ook opgenomen in de algemene bepalingen.

Voorbeeld berekening

Je kunt in onderstaand formulier je gegevens invullen om (een indicatie van) herberekening lesgeld te maken. Deze gegevens worden niet opgeslagen.

Indicatie herberekening lesgeld

Uw gegevens
Berekening
(voorheen 'vakantiereservering' genoemd)
Het herberekende bedrag inclusief 21% BTW.
Vul hier het bedrag in dat maandelijks wordt geincasseerd
Als les telt mee: lessen die gevolgd zijn, lessen die door de leerling zelf zijn afgezegd en de workshop in de projectweek.
Dit aantal kan worden opgevraagd bij je docent en bij de administratie.
Als les telt mee: lessen die gevolgd zijn, lessen die door de leerling zelf zijn afgezegd en de workshop in de projectweek.
Dit aantal kan worden opgevraagd bij je docent en bij de administratie.
Leerlingen onder 21 zijn vrijgesteld van 21% BTW.
De uitkomst van deze voorbeeldberekening kan iets afwijken van het bedrag dat door de financiële administratie wordt berekend.

Mocht je vragen hebben over de herberekening lesgeld dan staan we uiteraard voor je klaar.

Zie ook: