Winnaars Music Battle bekend

Op donderdagavond 31 mei streden de finalisten tijdens de Popscool Music Battle. De finalisten waren:

  • The Fellowship of Skik
  • Just Like Us
  • Lotte Timpers
  • Pop-Up
  • Byson
  • Jazzalike

Na deze muzikale strijd heeft de jury als winnaar aangewezen: Jazzalike. En de publieksprijs is gegaan naar Just Like Us.

Popscool Music Battle is een initiatief van Poppodium Metropool en Popscool en maakt deel uit van Op Karakter festival.

Alle deelnemers hartelijk dank dat jullie mee hebben gedaan. Het was een prachtige avond! En de prijswinnaars heel veel plezier tijdens de optredens die jullie hebben gewonnen!

Just Like us zal als eerste te zien zijn op 29 juni 2018 in het voorprogramma van Golden Earring bij Metropool Open Air.

Jazzalike staat komend jaar op het grote podium tijdens de Nacht van Hengelo.

 

Graag stellen we jullie voor aan de artiesten:

The Fellowship of skik

(Leonie, Guus, Robin, Olav, Teike en extra begeleider Robin)

The Fellowship of skik speelt pop en rock muziek voor jong en oud. The Fellowship of skik is een band van Popscool. Olav en Jasper zijn begonnen met de band. Dit jaar zijn Robin en Leonie er bijgekomen. De leden zijn ongeveer 14, 15 jaar oud en kregen extra begeleiding op piano door Robin Hazewinkel. Leonie en Olav hebben meegedaan aan een project van POPsCOOL, waarbij leerlingen begeleidt worden door een student van de popacademie om eigen nummers te schrijven. ‘Weak spot’ is het nummer geworden en zal verschijnen op het POPsCOOL jubileumalbum waar op dit moment aan gewerkt wordt.

Just like us (winnaar publieksprijs)

(Bijntje, Renée, Thijn, Vince, Niek en Thijn)

Just like us is gestart als Just Eleven.

Op jonge leeftijd zijn ze met elkaar onder begeleiding in de oefenruimte van opa Chris en oma Nelly gestart. Al snel klonk het allemaal best redelijk en de eerste optredens volgden al snel.

Hoogte punt was eind 2016 toen ze voor een uitverkocht metropool een eigen concert gaven en Candy Dulfer meedeed. Natuurlijk was de publieksprijs van het grote pop cultuur festival Rabotheater uit 72 acts ook mega gaaf.

Inmiddels zijn ze 14 jaar  alleen de drummer is inmiddels 15 jaar).

Wij zouden ze als volgt omschrijven: a little bit shy, but really good!!!!!!!!!

Lotte Timpers

Lotte is 13 jaar, ze zingt en begeleidt zichzelf op de piano. Wat ze leuk vind aan muziek is dat je eigen ‘swing’ aan een liedje kan geven en het liedje eigen kunt maken. Lotte is op haar 7de begonnen met pianoles, wanneer ze 8 jaar was is ze ook zangles erbij gaan volgen.

Pop-up

(Wes, Luuk, Indy, Rens, Teike)

Pop Up is een coverband. Ze bestaan al een aantal jaren. De band is begonnen als talentenband bij POPsCOOL. De leden waren toen ongeveer 11 jaar. Wes en Luuk zitten er nog steeds bij, de echte ‘Die Hards’.

De band is compleet en klinkt ook compleet.

Ondanks dat de bandleden van rockmuziek houden, spelen ze ook nummers van Michael Jackson en The Script. Dit jaar is het eigen nummer ‘Best Friend’ opgenomen in de studio.

Bysun

(Thomas, Eileen en Thomas)

Deze driekoppige band uit Almelo speelt punk met invloeden uit poppunk en hardrock. Bysun won het Zomeroffensief in Atak met hun snelle baslijntjes, snoeiharde gitaren, oordovende drums en lyrics met een politieke boodschap. In het najaar van 2017 kwam hun eerste ep uit: ‘Fuck the media’.

Jazzalike (winnaar juryprijs)

(Tom, Laurens, Sjoerd, Rogier, Mats, Niels en Tim)

Het genre van Jazzalike is: Funky jazz, Pop en nadruk op een feestje.

Een uit de hand gelopen vriendenbandje bestaande uit 7 studenten met hun roots in het immer schone Twente!

Strak en toch weer niet, maar met een aanstekelijk enthousiasme staat de band garant voor goede livemuziek voor elke gelegenheid!