Bandcoaching met POPsCOOL op ’t Gilde College!

Het is weer zover! Elk jaar organiseert POPsCOOL samen met haar stagiaires van de Podium Academie Twente, workshops op ’t Gilde College. Dit jaar gaan klassen 1  en 2 aan de slag! Vanaf 9 maart beginnen de eerstejaars met verschillende workshops. Ze mogen kiezen uit alle instrumenten die er in een band aanwezig zijn. Gitaar, bas, zang, drums en piano!

Er zijn 4 eerstejaars klassen en 4 tweedejaars klassen. Elke klas krijgt een middag om in het groepje van gekozen instrument een nummer aan te leren. Na de pauze komen alle leerlingen samen om dit nummer als band te spelen! De week daarop is het de beurt aan de 2e eerstejaars leerlingen en zo verder. Wanneer er 4 weken om zijn en alle eerstejaars klassen zijn geweest, is het de beurt aan de tweedejaars leerlingen van ’t Gilde college.

De meeste leerlingen van ’t Gilde, zijn niet bekend met de muziekinstrumenten. een leuke, leerzame en spannende uitdaging voor velen dus! Maar, niet alleen voor de leerlingen van ’t Gilde is dit een spannend project. Voor enkele stagiaires van de Podium Academie Twente, zullen de workshops een examenonderdeel zijn! Een spannend en opwindend project voor leerlingen én stagiaires dus!