Wil je optreden in Het Concertgebouw?

Optreden bij het Koninklijk Concertgebouw Concours

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en wil je stralen met een optreden in Het Concertgebouw? Dan is het Koninklijk Concertgebouw Concours 2023 echt iets voor jou! Het is dé muziekwedstrijd voor kinderen! In 2023 vindt alweer de vijftiende editie plaats. Speel je jazz, pop, rock, hiphop of klassiek, alle genres zijn welkom in Het Concertgebouw!

Meld je nu aan voor de 15e jubileumeditie in 2023!
Aanmelden kan tot en met dinsdag 18 april 12.00 uur.

Meld je aan

Zo meld je je aan

Je doet mee door middel van het insturen van een YouTube-filmpje. Je kunt thuis een filmpje maken van een muziekstuk naar keuze van maximaal 5 minuten. Ook kun je een filmpje opsturen van een voorspeelavond van de muziekschool. Zet je filmpje op YouTube en stuur ons de link. Dat is helemaal niet ingewikkeld. Bekijk hier de handleiding, daarin leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Deelname aan het Koninklijk Concertgebouw Concours is gratis, eventuele kosten voor het inzetten van jouw begeleider of extra muzieklessen worden niet door de organisatie vergoed.

Workshopdag

Wat houdt de workshopdag precies in? Een deel van de kinderen (maximaal 100 kinderen) die zich hebben aangemeld voor het concours wordt uitgenodigd voor de gratis workshopdag op zaterdagmiddag 20 mei 2023. Deze workshop vindt plaats in Het Concertgebouw. Het doel van de dag is: fun! Samen met andere kinderen krijg je les van professionele musici, ga je samen muziek maken en krijg je een rondleiding door het gebouw (ben je bijvoorbeeld wel eens op zolder geweest?). De workshop is niet verplicht, maar vooral heel leuk om bij aanwezig te zijn. Afgelopen jaren deden tijdens de workshops honderden kinderen mee en was het voor velen een onvergetelijke ervaring.

De halve finalisten worden pas na de workshopdag bekend gemaakt op maandag 22 mei, omdat de jureringsdagen pas na de workshopdag plaatsvinden.
Tijdens de workshopdag worden kinderen niet beoordeeld op hun prestaties. Er is geen jury aanwezig.

Belangrijke data

  • 18 april: deadline om in te schrijven
  • 20 mei: workshop
  • 22 mei: bekendmaking halve finalisten
  • 27 mei: halve finale
  • 30 mei: bekendmaking finalisten
  • 17 juni: masterclass
  • 25 juni: finale
  • 19 augustus: winnaar mag spelen op het Grachtenfestival